Kehystys

 

 

Sellaisenaankin kaunis kuva tai esine saa viimeisen silauksensa kehystyksellä. Autamme sinua valitsemaan sopivat kehykset satojen kehyslistojen valikoimastamme. Valitsemme kehykset ja muut materiaalit useilta toimittajilta ympäri Eurooppaa, kotimaisia laatukehyksiä unohtamatta. Trendikästä, uusvanhaa ja klassikkoja. Aina ei kuitenkaan löydy valmista kehystä sopivan värisenä, ja silloin voimme tehdä pintakäsittelyjä myös yksilöllisesti käsityönä. Aukkopahvivalikoimamme on laaja, ja meiltä saat peruspaspojen lisäksi myös yksilöllisiä aukkopahveja.

Mitä kaikkea voit kehystää?

Kehystää voi miltei mitä vain. Taidetta esim. maalauksia ja grafiikkaa. Valokuvia, karttoja, rahoja, kunniakirjoja, käsitöitä…

Kehystettävän työn ei tarvitse olla kallis ansaitakseen kehykset. Tunnearvo on ihan yhtä hyvä syy. Kehystä lapsesi piirros, ensimmäinen nalle, kastemekko tai muu perhemuisto.
Käytämme kehystyksissä kirkasta taululasia ja heijastamatonta UV-lasia.

Mitä tarkoittaa museokehystys?

Museokehystyksellä viitataan kehystystyössä käytettävien materiaalien korkeaan laatuun. Paperiteokset ja käsityöt, joilla on rahallista, historiallista tai tunnearvoa, tulee kehystää ”konservoivasti”. Tämä tarkoittaa seuraavien periaatteiden noudattamista:

  • Kehystyksen tulee voida suojella työtä vuosikymmenien, jopa vuosisatojen ajan.
  • Kaikkien teosta välittömästi koskettavien materiaalien tulee olla hapottomia, ligniinittömiä ja vapaita muista työlle mahdollisesti tuhoa aiheuttavista aineista. Museokehystyksessä kehystyspahveina tulevat kyseeseen vain alfaselluloosa- tai puuvillapahvit.
  • Teos tulee säilyttää alkuperäisessä muodossaan, joten työn leikkaaminen ja taittaminen on kielletty.
  • Teoksen tulee olla aina palautettavissa alkuperäiseen muotoonsa. Museolaatuinen kasvisliimapaperi tai japaninpaperi ovat konservoivan kehystämisen yleisimmät kiinnitysmateriaalit.
  • Konttoriteippejä, maalarinteippejä, liimaamista taustapahviin tai muita vastaavia menetelmiä ei saa käyttää. Monet kuivateipit aiheuttavat vahinkoa teoksille liima-aineiden tunkeutuessa pysyvästi paperikuituihin.
  • Kehystettävä työ ei saa nojata lasiin. Mahdollisen kosteuden tiivistyessä lasin sisäpuolelle teos on alttiina venymiselle, kosteuden aiheuttamalle läikkiintymiselle ja homekasvustolle.
  • Auringonvalon ultraviolettisäteily aiheuttaa paperin voimakasta vanhenemista ja haurastumista. Paperiteoksissa – jopa hyvälaatuisissa – muutokset voivat olla nopeita ja dramaattisia. Teokset on syytä suojata UV-suojalasilla ja ripustaa siten, että ne ovat suojassa suoralta auringonvalolta ja etäällä lämmönlähteistä.
  • Teos kiinnitetään siten, että sille jää elämisvaraa. Paperi venyy ja kutistuu ilman kosteusvaihteluiden mukaan, ja väärä kiinnitystapa voi aiheuttaa teoksen aaltoilua, rypistymistä tai muita vaurioita.
  • Kehystys on suojattava lialta, pölyltä ja hyönteisiltä taustan suojapaperoinnilla.
  • Kehystyksen tulee suojata työtä ilmansaasteilta sekä lämpötila- ja kosteusvaihteluilta.